Diverse

Barberad’Asti DOCG“Superiore”2016 

Gebied: Stad van Castagnole Lanze, Asti

De structuur van een goede wijn, het geduld om 18 maanden te wachten voordat je binnenstapt, dit zijn fundamentele vaardigheden om de consument de hele rijkdom van deze Barbera te laten ontdekken.

Geproduceerd in zuiverheid door selecteert de druiven van een enkele boerderij in Castagnole.

Rijen plaatsen ‘een giro poggio’ en worden blootgesteld aan Zuid-Oost zijden, druiven handmatig knippen en uitdunnen om het gebruik van anti-schimmelproducten te voorkomen. Het rijpingsproces wordt gecontroleerd en de handmatige oogst bewaart de geuren gecondenseerd in de druiven.

Ontstelings- en verbrijzelingsprocessen worden enkele uren na de oogst uitgevoerd. Het weken van de druiven duurt ongeveer 12 dagen en aan het einde van de winter volgen de temperaturen de wijn tot de eerste dagen van maart.

Vervolgens wordt het overgeheveld in Barrique (225 lt). De stop duurt 12 maanden met constante organolectische controles en de assemblage van de laatste vaten wordt 2 maanden vóór de laatste botteling gemaakt.

Intense robijnrode kleur, soms ondoordringbaar. Geuren van  kersen, bramen, donker fruit, kruidnagel en hints vanille, chocolade en toost. Smaak absoluut lang, omlijst door een belangrijke alcoholische toon, mooi zacht fluweel met opmerkelijke volheid. Het laatste deel laat zoete tanninesensaties achter met een goede zuurtint, typisch voor Barbera, die deze wijn zijn lengte geeft.

Komt het best tot zijn recht polenta en bushmeat, stoofvlees, gekruide kaas en droog fruit.

Te serveren bij max 20C in grote glazen.

Popov Winery Vranec Reserve – Tikvesh, Macedonië 2010

Mooi rijpe wijn gemaakt van de beste Vranec druiven uit 2010 afkomstig uit de heuvels van de wijngaarden van Popov. Na een houtlagering van minimaal 24 maanden op een combinatie van Franse en Macedonische eikenhouten vaten wordt de wijn gebotteld.

Na een periode van rijping op fles kenmerkt deze schitterende wijn zich door een zondoorstoofd karakter van kersen, bessen en bramen in combinatie met vanille tonen van het hout en een hint van laurier. De smaak is overweldigend met veel gekonfijt, rood fruit en chocolade, mokka en koffie in de lange, rijpe afdronk. Ideaal te combineren met rundvlees zoals een Côtes à L’Os of een sappige entrecote. De ideale serveertemperatuur voor deze wijn is ongeveer 18 graden Celsius.