Popova Kula Winery

Popova Kula Winery

De wijnmakerij en wijngaarden van Popova Kula bevinden zich op de zuidelijke hellingen van de Grand Hill (Veliko Brdo) ten westen van het mooie stadje Demir Kapija en dicht bij de snelweg E-75.

De vallei van Demir Kapija ligt in het zuidoostelijke deel van de druiventeeltregio Tikveshiya, dat deel uitmaakt van de regio Povardarie.

De oudste archeologische bevindingen waaruit blijkt dat mensen in dit gebied wijngaarden hebben verbouwd en wijn hebben gemaakt dateren uit de 13e eeuw v.Chr.

Het is een locatie met een uitstekend klimaat en een perfecte bodem voor druiventeelt.

Koning Aleksander Karadjordjevic had een koninkrijk dat zich uitstrekte over het huidige Macedonië, Servië, Kroatië, Bosnië en Slovenië, inclusief de Adriatische kust en de Panonische Vallei. Hij had enorme mogelijkheden om uit te kiezen voor de locatie van zijn wijngaard. Op advies van vertrouwde consultants koos King Aleksander echter verstandig en plantte hij zijn eerste wijnstokken in de microregio Demir Kapija op precies dezelfde locatie als waar we vandaag onze wijngaarden hebben.

De eerste keer dat we naar de locatie kwamen, wisten we dat het de perfecte locatie is voor onze wijngaarden en wijnmakerij. Aan de hand van onze foto’s op deze website proberen we u te laten zien waarom. We nodigen u echter uit om ons te bezoeken en de schoonheid en pracht van de regio te ervaren. We zijn ervan overtuigd dat u onze beslissing voor de locatie goedkeurt.

Popova Kula Kalesh Demir Kapija, Macedonië

Heelijke, volle zachte rode wijn uit Macedonië. De wijn wordt gemaakt van een combinatie van Vranec, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir druiven.

Het overrijpe, rode fruit in de geur doet denken aan cassis, bramen en bosbessen

De smaak is krachtig en vol met een hele zachte afdronk vol met rood fruit.       Perfect te combineren met een mooi stukje rundvlees of romige kazen.

Deze wijn vooral iets koeler als kamertempratuur serveren tussen de 16 en18 graden smaakt hij op zijn mooist.